Muutos päivän ruokailuihin.

Olen innostunut leipomaan ja pyöräytettyäni laskiaisvehnäset, päätin seuraavaksi valmistaa jotain suolaista.

Löysin muutama  vuosi sitten sattumoisin eräältä palstalta tällaisen ohjeen "Isojen poikien pannariin".
Tehdään pannaripohja, sen kohotessa ruskistetaan 400g jauhelihaa ja mausteita, ohjeen mukaan tulisi 3 sipulia, itse laitoin 1 1/2 ja pussi emmental-raastetta. Itse halusin vähän raikastaa ja lisäsin toiseen puolikkaaseen kirsikkatomaatteja. Hyvin nekin toimivat, mutta tämä suolainen pannari on parasta ihan jauhelihan, sipulin ja juuston kanssa.

Menossa uuniin:


Parinkymmenen minuutin tienoilla asunto täyttyi huumaavasta, käristyvän juuston, rasvan ja mausteiden tuoksusta. Vesi herahti kielelle.

Puolen tunnin kohdalla otin pannarin pois, mutta se olisi saanut olla varmaankin yhteensä jopa nelisenkymmentä minuuttia. Laitoin sen myöhemmin vielä takaisin, mutta pohja jäi silti ihan inauksen liian pehmeäksi.

Näin ihana siitä silti tuli:

Pakko laittaa vielä toinen kuva, vaikkei se tarjoa mitään uutta. Tämä oli vaan niin hyvää, että se ansaitsee kaksi kuvaa!

Normaalisti hellamme on siisti, mutta nyt en viitsinyt siivota kokkausroiskeita ennen kuvanottoa. Kaakelit puunattiin kyllä ihmesienellä ja on taas hohtavan valkea. :)


Maku on ihan taivaallista! Lisäksi tuo on todella täyttävää, joten iltapalaksi riitti pieni annos wokinjämää ja pari pientä palaa pannaria. Olisin voinut syödä koko pellillisen, mutta maltoin ja laitoin loput jääkaappiin.

Meillä syödään parina seuraavana iltana ihan sairaan hyvin!